ta spor tis thrakis-Wordpress

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…»


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…»

 pigassosnews.PNG

Το Βιβλίο:

Το βιβλίο είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ορέστης και η Μαριάννα, ξεκινάνε το ταξίδι της ζωής με όνειρα και σχέδια μεγάλα. Αφετηρία τους ένα μικρό χωριό στον Έβρο τη δεκαετία του 1960. Όμως, η διαδρομή του ταξιδιού τους αποδεικνύεται πολύ διαφορετική από αυτήν που σχεδίαζαν.  Οι ευθύγραμμες στιγμές διακόπτονται από μεγάλες αναταράξεις και κενά αέρος. Από συγκρούσεις και πτώσεις. Ανάμεσα στις διαδρομές κάθε περιόδου υπάρχουν αποχαιρετισμοί και ξανανταμώματα, μικρές και μεγάλες εκπλήξεις, αλλαγές, νέα όνειρα και απροσδόκητες προκλήσεις..

 

Το ταξίδι ξεκινά από τον Έβρο, περνά από την Αθήνα και συνεχίζει στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο η επιστροφή στις ρίζες προβάλει ολοένα και περισσότερο αναγκαία.

 

Στη διαδρομή του βιβλίου αναδεικνύονται πλάι στους κεντρικούς ήρωες και άλλοι πρωταγωνιστές, που αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια. Οι κεντρικοί ήρωες γνωρίζουν νέους φίλους, αλλά χάνουν κάποιους από τους παλιούς. Χάνουν αγαπημένους και παιδιά. Βιώνουν την ελπίδα, την προσδοκία, την απόγνωση και την απελπισία.

 

Οι ήρωες σκοντάφτουν πάνω σε νέες ευκαιρίες, αλλά και σε πολλές παγίδες. Φίλοι μετατρέπονται  σε  εχθρούς. Υποσχέσεις διαψεύδονται. Προσδοκίες δεν εκπληρώνονται. Περιδιαβαίνουν ανάμεσα στην  εγκατάλειψη και τη θλίψη. Αλλά έτσι εκτιμούν ακόμα περισσότερο τη χαρά της ζωής..

 

Όμως, το βιβλίο δεν μένει στις ατομικές διαδρομές και στα προσωπικά αδιέξοδα των ηρώων του. Αντιθέτως τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Περιγράφει  μικρές και μεγάλες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα και στον κόσμο. Περιγράφει οικονομικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά, δικαστικά συμφέροντα, τα οποία συγκρούονται συνθλίβοντας ζωές και καταδικάζοντας υπάρξεις.

 

Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα που περιγράφει ξεχωρίζει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η φούσκα της μεγάλης ευφορίας του ευρώ, η κατάρρευση της Lehman Brothersκαι η έλευση της πρώτης κρίσης.

 

Από αυτή την άποψη οι  πρωταγωνιστές του βιβλίου κινούνται στα όρια μιας δεδομένης  πραγματικότητας αναζητώντας μέσα από το προσωπικό τους δράμα μια διαδρομή πέρα από τα όρια της νίκης ή της ήττας. Μια διαδρομή χωρίς νικητές ή ηττημένους, η οποία πηγαίνει μακριά από τα παλιά όνειρα και τα αρχικά σχέδια τους. Μια διαδρομή ανάμεσα  στην τύχη και την ανάγκη…

Στο τέλος, αντιλαμβάνονται  πως  η ζωή  δεν εξελίσσεται, όπως τη σχεδιάζεις…..

 

Ημερομηνία Παρουσίασης:

Τρίτη,18 Δεκεμβρίου 2012, ώρα  5.30 μμ.ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24.

 

To βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Δημήτρης Ιατρόπουλος, Ποιητής

Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής Επικρατείας

Σοφία Λαμπάκη, Εκδότρια

Διαμαντής Μπασαντής, Συγγραφέας-Δημοσιογράφος

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος: Ελλη Τριανταφύλλου, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Σκάϊ

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν:

Μαίρη Ακριβοπούλου

Ρένος Χαραλαμπίδης

 

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης

Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…, εκδόσεις IANOS.

ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ‑ ΑΘΗΝΑ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012, 17:30

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…. του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Δημήτρης Ιατρόπουλος, ποιητής

Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής Επικρατείας

Σοφία Λαμπάκη, εκδότρια

Διαμαντής Μπασαντής, συγγραφέας, δημοσιογράφος

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Έλλη Τριανταφύλλου, Καθημερινή, Σκάι

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν:

Μαίρη Ακριβοπούλου

Ρένος Χαραλαμπίδης

 

Συμμετέχoυν ο Μανώλης Μητσιάς, η Καλλιόπη Βέττα, ο μαέστρος Γιάννης Ιωάννου και ο Χρόνης Αηδονίδης.

 

Το Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει… είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ορέστης και η Μαριάννα, ξεκινούν το ταξίδι της ζωής με πολλά όνειρα και μεγαλεπίβολα σχέδια, από ένα μικρό χωριό στον Έβρο. τη δεκαετία του 1960. Το ταξίδι περνά από την Αθήνα, συνεχίζει στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο.

Το βιβλίο δεν εξαντλείται στις ατομικές διαδρομές και στα αδιέξοδα των ηρώων του. Αντιθέτως, τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Περιγράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα και στον κόσμο. Οικονομικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά, δικαστικά συμφέροντα συγκρούονται συνθλίβοντας ζωές και καταδικάζοντας υπάρξεις. Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα ξεχωρίζει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η φούσκα της μεγάλης ευφορίας του ευρώ, η κατάρρευση της Lehman Brothers και η έλευση της πρώτης κρίσης.

Οι ήρωες αναζητούν μέσα από το προσωπικό τους δράμα μια διαδρομή πέρα από τα όρια της νίκης ή της ήττας. Μια διαδρομή, ανάμεσα στην τύχη και την ανάγκη, η οποία τους οδηγεί μακριά από τα παλιά όνειρα και τα αρχικά σχέδια… Στην πορεία αντιλαμβάνονται πως η ζωή δεν εξελίσσεται, όπως τη σχεδιάζεις.

 

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες (Μaster) και Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας. Το Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει… είναι το πρώτο του βιβλίο.

Advertisements

Δεκέμβριος 12, 2012 - Posted by | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: