ta spor tis thrakis-Wordpress

Άιγκινγκερ:Μειώστε τους φόρους στην Ελλάδα


590_98480c1e47c8a16d3a985e3058bc9f59Η στρατιγική χαμηλών μισθών δεν πρόκειται να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Ισπανία και την Πορτογαλία,  σύμφωνα με μελέτη που αφορά στους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη και που παρουσιάστηκε στη Βιέννη, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 33 ευρωπαϊκά ερευνητικά ινστιτούτα, με συντονιστή τον γνωστό Αυστριακό οικονομολόγο και διευθυντή του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ Άιγκινγκερ.

«Οι οικονομίες της νότιας Ευρώπης, εξαιτίας της στασιμότητας στην παραγωγικότητά τους, δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν τα τελευταία χρόνια με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ξεπεράστηκαν από τις αναδυόμενες χώρες», τόνισε κατά την παρουσίαση ο κ. Άιγκινγκερ.

«Η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης έχει απόλυτη προτεραιότητα και προς τούτο», όπως είπε, «απαιτούνται κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, υποστήριξη καινοτομιών καθώς και μια βελτιωμένη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας θα μπορούσαν να γίνουν προσπάθειες για προσέλκυση Ελλήνων του εξωτερικού ή Κινέζων, για επενδύσεις σε νέες βιομηχανικές περιοχές».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως θα πρέπει επίσης να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα των προθεσμιών υλοποίησης των οικονομικών προγραμμάτων, ενώ στις χώρες με υψηλά εισοδήματα δεν θα πρέπει οι αυξήσεις μισθών να είναι μικρότερες από τον ρυθμό αύξησης της παραγωγικότητας

Στην έκθεση ζητείται, εκτός από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, να υπάρξει μια ενεργός αναπτυξιακή πολιτική, διότι, όπως ανέφερε ο κ. Άιγκινγκερ, «η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, οι χώρες δεν έχουν εξέλθει από την κρίση και θα πρέπει να παρουσιάσουν οι ίδιες ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με μελλοντικό προσανατολισμό και όχι μόνο να επικρίνουν τους όρους που τίθενται από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι είναι σωστοί μεν στην κατεύθυνση, αλλά λάθος στη δομή τους».

Ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή των δαπανών του προϋπολογισμού σε τομείς του μέλλοντος, όπως στην Παιδεία», άσκησε κριτική στο γεγονός ότι οι αμυντικές δαπάνες που στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι υψηλές, ενώ, όπως σημείωσε, «θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι που επιβάλλονται στην εργασία και γενικά θα πρέπει να εισπράττονται συστηματικά φόροι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στις περιουσίες που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό, σε Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία».

Σύμφωνα με το διευθυντή του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, η δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας είναι πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Νότια Ευρώπη αποτελεί «βασικό κομμάτι» της Ένωσης, ως γέφυρα προς τις ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του Εύξεινου Πόντου.

http://www.enikos.gr/economy/104240,Aigkingker:Meiwste_toys_foroys_sthn_Ella.html

Advertisements

Δεκέμβριος 12, 2012 - Posted by | ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: