ta spor tis thrakis-Wordpress

Παΐσιος: Θα φέρνουν νόμους και θα τους παίρνουν πίσω…


pigasosnewsΜόνο τα λόγια του Aγιορείτη μοναχού γέροντα Παϊσίου μπορούν να μας θυμίσουν τα όσα γίνονται με την θλιβερή κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή εικάζεται ή φέρεται να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. Πώς αλλιώς μπορεί, άραγε, να εξηγήσει κανείς την άρση του νέου φορολογικού πριν αυτό καν κατατεθεί στην Βουλή;Για τους εχθρούς του γέροντα Παϊσίου και της Ορθοδοξίας, αυτά μπορεί να είναι απλώς συμπτώσεις ή επιπρόσθετοι λόγοι να αναπτύξουν μία νέα πολεμική εναντίον του θρησκεύματος του 90% και πλέον των κατοίκων της χώρας. Όμως, οι ίδιοι, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι συμπτώσεις έχουν αρχίσει να γίνονται πάρα πολλές για να είναι… συμπτώσεις. Δικαίωμά τους, φυσικά, είναι το να διαφωνούν. Όμως τα γεγονότα και οι εξελίξεις διαψεύδουν την… “λογική” τους.

Απέσυραν άρον – άρον το φορολογικό-τέρας και το ξαναγράφουν από την αρχή!
«Από μηδενική βάση οι συζητήσεις – Δεν ισχύουν οι συντελεστές», λένε τώρα οι οικονομικοί “ειδήμονες” της κυβέρνησης
Τη χρυσή τομή για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» του φορολογικού αναζητούν οι κυβερνητικοί εταίροι, επιχειρώντας να ξεπεράσουν τα «αγκάθια».
Το… «γράψε σβήσε» σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών για το νέο φορολογικό καλά κρατεί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αποσύρει και άλλες διατάξεις ή να προσθέσει νέες.
Χαρακτηριστικό του «αλαλούμ» που επικρατεί με την κατάρτιση του νέου φορολογικού είναι το γεγονός ότι καν οι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά δεν γνώριζαν για τις τελευταίες αλλαγές.
Το βέβαιο είναι πως στο κυβερνητικό επιτελείο δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να βγαίνουν από το πρωί σε τηλεοράσης και ραδιόφωνα και να υπερασπίζονται φορολογικά μέτρα που τις επόμενες ώρες μπορεί να «σβηστούν» και πάλι.
Ο πανικός της κυβέρνησης είναι εμφανής και το μόνο που τη νοιάζει, για μια ακόμη φορά, είναι το πώς θα εξυπηρετήσει τα… «γούστα» των δανειστών.
Οι εξαγγελίες για δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο που δεν θα «χτυπά» τους αδύναμους έχουν ξεχαστεί προ πολλού και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σφίξει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών. 
Υπό το φόβο νέας κατακραυγής και κοινωνικών εντάσεων, η κυβέρνηση απέσυρε χθες βράδυ άρον άρον την κλίμακα φόρου για τα φυσικά πρόσωπα με συντελεστή 45% για εισοδήματα από 26.000 ευρώ και άνω.
Στο τραπέζι ωστόσο παραμένει η κατάργηση του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά, μέτρο με το οποίο διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επαναφορά της προηγούμενης πρότασης, που προβλέπει φορολόγηση 45% σε εισοδήματα από 48.000 και πάνω, αλλά και κλιμακωτή μείωση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ. Πάντως και η συγκεκριμένη κλίμακα προκαλεί επιβαρύνσεις κυρίως στους φορολογούμενους με παιδιά, σημείο που παραμένει «αγκάθι» στη διαβούλευση.
Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αναζητούν βελτιώσεις και στο ζήτημα του επιδόματος προς τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, με παράλληλη μείωση στα επιδόματα που προβλέπονται για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, καθώς η κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών είναι όπως φαίνεται ειλημμένη απόφαση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή εάν δεν ληφθεί μέριμνα για τους φορολογούμενους με παιδιά. Ορισμένοι μάλιστα επισημαίνουν πως αν η κυβέρνηση επιμείνει στις επίμαχες ρυθμίσεις, τότε θα πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία, μιας και το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο.
Το ΠΑΣΟΚ στην πρότασή του ζητάει να υπάρξει προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στο νέο φορολογικό κατά 5% για κάθε παιδί. Επίσης προτάθηκε να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για τις οικογένειες με παιδιά.
Ακόμη ζητήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να υπάρξει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι 30 ετών είτε με τη μείωση στο μισό του φόρου που τους αναλογεί είτε με τη φορολόγηση τους με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Οι επαφές Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα διαδοχικές επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενόψει του τελικού σχεδίου που θα τεθεί υπόψη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στόχος είναι να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις και να μην απειληθεί σε καμία περίπτωση η κυβερνητική συνοχή.
Κύκλοι του Μαξίμου ξεκαθάριζαν χθες ότι τίποτα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για το φορολογικό δεν ισχύει, και πως όλα συζητούνται από «μηδενική βάση».
Πάντως, έως το τέλος Δεκεμβρίου, το νέο φορολογικό θα πρέπει να έχει γίνει νόμος του κράτους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές.
Εκτενές άρθρο της Wall Street για τον γέροντα Παΐσιο
«Οι άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά στην πίστη. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινότητα, ο γέροντας Παΐσιος δίνει δύναμη στους ανθρώπους. Τους δίνει ένα στήριγμα».
Η Αναστασία Κωνσταντίνου είναι 32 χρονών και εργάζεται ως σερβιτόρα. Είναι παράλληλα μία από τους χιλιάδες ανθρώπους που προσέτρεξαν για να προσκυνήσουν τα λείψανα του γέροντα Παΐσιου στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για να πάρουν δύναμη και ελπίδα.
Εκεί τη συνάντησε ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» και μίλησε μαζί της, όπως και με πολλούς άλλους πιστούς προσκυνητές. 

Η αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε χθες ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον γέροντα Παΐσιο, τον άνθρωπο του Θεού, που με την ενόραση και τον λόγο που άφησε πίσω του μιλάει σήμερα κατευθείαν στις καρδιές των Ελλήνων που βασανίζονται μέσα στη δίνη της οικονομικής, αλλά κυρίως της κοινωνικής κρίσης. Αναλύει το φαινόμενο του λόγου του και τον αντίκτυπο που έχει στην ελληνική κοινωνία, η οποία αναζητά ελπίδα αλλά και νέες, πιο στέρεες βάσεις για να οικοδομήσει το αύριο. Και αφηγείται την ιστορία του: «Πριν από τρεις δεκαετίες, ένα γενειοφόρος ορθόδοξος Αγιορείτης επισκέφτηκε τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης και έκανε μια ανησυχητική πρόβλεψη: Η Ελλάδα θα ζούσε στο μέλλον “μία μεγάλη αναστάτωση και αβεβαιότητα”, μετά την οποία θα ακολουθούσαν πείνα και πολιτικός αναβρασμός» αναφέρει ο δημοσιογράφος της «Wall Street Journal» και συνεχίζει: «Οι πιστοί υποστηρίζουν ότι αυτή η ζοφερή πρόβλεψη του γέροντα Παΐσιου, ενός ασκητικού μοναχού που πέθανε το 1994, ήταν στην πραγματικότητα μια προφητική ματιά της απότομης μεταβολής που δέχεται η χτυπημένη από την κρίση χώρα. Γι’ αυτό και αυξάνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τον ορθόδοξο άγιο άνθρωπο, καθώς παλεύουν να καταλάβουν τι μπορεί να σημαίνει αυτή η σκληρή, οικονομική κρίση που βιώνουν».

Ο δημοσιογράφος περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις εικόνες που αντικρίζει μπροστά του στη Σουρωτή, όπου τα Σάββατα «εκατοντάδες πιστοί στέκονται στη σειρά, μπροστά από τον τάφο του γέροντα, περιμένοντας τη σειρά τους για να γονατίσουν, να προσευχηθούν, να φιλήσουν τον λιτό, ξύλινο σταυρό που κοσμεί την τελευταία του κατοικία. Ζητούν τη βοήθειά του για να βρουν δουλειά, να πληρώσουν τους λογαριασμούς, να επιβιώσουν μέσα στην κρίση που έκανε άνω κάτω τις ζωές τους».

Και πλησιάζει τους πιστούς… «Ο Παΐσιος προέβλεψε πολλά πράγματα. Και τώρα οι προφητείες βγαίνουν αληθινές» λέει ένας από τους προσκυνητές, ο Κώστας Κατσαούνης 41 ετών, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. «Προέβλεψε την κρίση. Είπε όμως επίσης ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν, ότι θα το ξεπεράσουμε και ότι η ευημερία θα επιστρέψει. Εχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».

Πλησιάζει όμως και πανεπιστημιακούς, για να του μιλήσουν για το φαινόμενο του γέροντα που συγκινεί την Ελλάδα: «Οταν συμβαίνει ένα γεγονός, το οποίο γονατίζει μια ολόκληρη κοινωνία, οι άνθρωποι προσπαθούν να δώσουν μια θρησκευτική εξήγηση» λέει στην εφημερίδα ο Βασίλειος Μακρίδης, καθηγητής θεολογικών σπουδών και ειδικός σε θέματα της ορθόδοξης θρησκείας στο πανεπιστήμιο Enfurt της Γερμανίας.

Πλησιάζει τέλος και ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το έργο του, όπως ο Νικόλας Ζουρνάτογλου, που έχει συλλέξει σε τρία βιβλία με τους λόγους του γέροντα και εξηγεί: «Αγιοι άνθρωποι σαν τον γέροντα Παΐσιο γεννιούνται κάθε 1.000 χρόνια. Ηταν ένα δώρο που δόθηκε από τον Θεό και την Παναγία στην ανθρωπότητα».

http://olympia.gr/

Advertisements

Δεκέμβριος 5, 2012 - Posted by | ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: