ta spor tis thrakis-Wordpress

Διπλή ταρίφα για… σεξ χωρίς προφυλακτικό


Αλλοδαπές, που είχαν συλληφθεί παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη, είχαν ομολογήσει σε αστυνομικούς πως πελάτες διπλασίαζαν την αμοιβή τους αρκεί να μη χρησιμοποιούσαν προφύλαξη, ενώ κάποιοι είχαν φτάσει να πληρώνουν μέχρι και 150 ευρώ για μία ερωτική συνεύρεση χωρίς προφυλακτικό, εάν η κοπέλα ήταν επιπλέον και… εμφανίσιμη.

Η ωρολογιακή βόμβα των παράνομα εκδιδόμενων γυναικών όχι μόνο έσκασε, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη και σήμερα με απόλυτη βεβαιότητα ποιες θα είναι οι τραγικές συνέπειες. Στο μεταξύ, οι έλεγχοι για τον εντοπισμό παράνομων ιερόδουλων που είναι φορείς του ιού HIV έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες και στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο οι αστυνομικοί αναγκάζονται να κρατούν στα κρατητήρια για μέρες τις κοπέλες που συλλαμβάνουν αφού το Κέντρο Αναφοράς AIDS εντός του ΑΠΘ λειτουργεί μόνο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη μέχρι το μεσημέρι.

Εξι γυναίκες θα εξεταστούν

Μία επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων ιερόδουλων οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για εκδιδόμενες γυναίκες σε βάρος έξι αλλοδαπών γυναικών, ηλικίας από 22 έως 29 ετών. Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες από τη Βουλγαρία, μία από την Πολωνία και μία από την Ουγγαρία, οι οποίες κρατούνται προκειμένου να απελαθούν για λόγους δημόσιας υγείας. Ωστόσο, εκτός από τις εξετάσεις για αφροδίσια νοσήματα που γίνονται στο Αφροδισίων Νοσημάτων, οι γυναίκες αυτές πρέπει να οδηγηθούν στο Κέντρο Αναφοράς AIDS εντός του ΑΠΘ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι ή όχι φορείς του ιού HIV.

«Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Οι γυναίκες αυτές θα εξεταστούν για AIDS πιθανότατα μισές τη Δευτέρα και μισές την Τρίτη. Η διαδικασία είναι απίστευτα χρονοβόρα», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Παράλληλα, στέλεχος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως ήδη έχει σταλεί έγγραφο στο ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αθήνα, με το οποίο ζητείται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου στη Θεσσαλονίκη, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και παράλληλα εάν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μία κινητή μονάδα για έλεγχο των γυναικών στις περιοχές όπου εργάζονται, όπως συμβαίνει και στην πρωτεύουσα. Δύο ακόμη αλλοδαπές είχαν συλληφθεί και την προηγούμενη εβδομάδα και οι εξετάσεις τους για τον ιό HIV βγήκαν αρνητικές. Οπως αναφέρουν αστυνομικοί, η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη με τις Ελληνίδες εκδιδόμενες, καθώς θα πρέπει να προσάγονται μόνο συγκεκριμένες… νύχτες, ώστε την επόμενη μέρα να λειτουργεί το Κέντρο Αναφοράς AIDS για να μεταφέρονται οι γυναίκες απευθείας για εξέταση.

Νόμιμοι και παράνομοι οίκοι ανοχής

Σύμφωνα με τις αρχές, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν σήμερα και 27 οίκοι ανοχής που διαθέτουν άδεια από το δήμο Θεσσαλονίκης, ωστόσο είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστεί ο αριθμός των παράνομων οίκων που λειτουργούν σε διαμερίσματα. Από πληροφορίες προκύπτει πως οι παράνομοι οίκοι συχνά «μετακινούνται» από περιοχή σε περιοχή, ώστε να μην κινούν υποψίες και να μην εντοπίζονται από την Αστυνομία, ενώ παράλληλα η είσοδος σε αυτούς είναι πολύ δύσκολη. Συνήθως, εξηγούν αστυνομικοί, κάποιος παλιός πελάτης συστήνει το νέο πελάτη, τα τηλέφωνα των μαστροπών διακινούνται χέρι με χέρι με χαρτάκια και ο έλεγχος είναι πολύ αυστηρός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

agelioforos.gr

12 Μαΐου, 2012 - Posted by | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε